Απειλεί να κινηθεί νομικά για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις η Ελλάδα

apozimioseis_653220212

«Είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εμείς από την δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, κατά την επίσκεψή του στο Κομμένο Άρτας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, να τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά", ότι "Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό, πρωτίστως, και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο για τις γερμανικές αποζημιώσεις", προσθέτοντας:

"Η συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές είναι πρωτίστως θέμα ηθικό. Η Ελλάδα θυσίασε πολλά στον αγώνα κατά του φασισμού. Απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση της μνήμης των ανθρώπων που χάθηκαν. Η άλλη πλευρά οφείλει να το αναγνωρίσει".

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ξεκάθαρες δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες έχουν:

"Ο ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του πέρασε πολύ πιο δύσκολες στιγμές από αυτή που περνά τα τελευταία χρόνια. Και τις ξεπέρασε τις δυσκολίες διεκδικώντας και όχι επαιτώντας. Διεκδικούμε δεν επαιτούμε. Είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το ιστορικό μας χρέος για δικαίωση σε σχέση με γερμανικές οφειλές σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Δεν επιθυμούμε να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς, αλλά να κλείσουμε αυτή την ανοικτή πληγή στο σώμα της Δικαιοσύνης".

Όλα αυτά υπό το βαρύ κλίμα, μετά τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, να τονίζει πως "Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά, νομικά και πολιτικά. Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι σαφής και έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψη."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …