ΕΚΘ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

oasth_0

"Οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν σήμερα νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή των νόμιμων αποδοχών τους.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον ΟΑΣΘ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση αρνείται να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό και την ίδια ώρα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εργαζομένων να έρθουν σε διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, εισπράττουν μια δίχως προηγούμενο αδιαφορία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζει τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ και τον αγώνα που δίνουν διεκδικώντας την αμοιβή και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανένδοτη στάση της και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Είναι γνωστό πως οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ δημιουργούν προβλήματα στο επιβατικό κοινό της πόλης, ωστόσο θα πρέπει όλη η κοινωνία, ενωμένη να κατανοήσει και να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας πως ο δικός τους αγώνας δίνεται προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί για τους ίδιους και τις οικογένειες τους τα τελευταία χρόνια."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …