Οι ακάλυπτες επιταγές "ξέφυγαν" στην κυριολεξία-Τριπλασιάστηκαν.....

epitages_278803112

Το ένα μετά το άλλο επίσημο στοιχείο, δείχνει ότι υπάρχει ολοκληρωτική αποτυχία οικονομικής προόδου, όταν και οι ακάλυπτες επιταγές τριπλασιάστηκαν σε αριθμό και ο δρόμος που ακολουθείται είναι ανοδικός για τα ποσοστά, αφού σφραγίζονται όσες έχουν απομείνει.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας»:

  • Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 395 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  • Οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 358,9 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, έναντι 95,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.Στα τέλη Ιουλίου είχαν σφραγιστεί 7.915 επιταγές, έναντι 5.892 στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.
  • Οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίστηκαν μόνον τον Ιούλιο ανήλθαν σε 199 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι οι σφαγιασμένες επιταγές του Ιουλίου ήταν συνολικά 1.719 τεμάχια το μέσο ποσό που αφορούσαν άγγιζε τα 116.000 ευρώ ανά επιταγή!
  • Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 στα 36 εκατ. ευρώ, από 34 εκατ. ευρώ πέρυσι. Συνολικά οι απλήρωτες συναλλαγματικές που σφραγίσθηκαν στο επτάμηνο ανήλθαν σε 21.471.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" αφού τόνισε ότι το κόμμα του «αποδοκιμάζει και καταδικάζει την αντιλαϊκή …