Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

agroskentro

Στην ίδρυση Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, φορείς της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, με τη σύμπραξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη (Κωνσταντακόπουλου) και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους μιλούν για τα δύο σκέλη του Κέντρου:

  • Θα πραγματοποιεί σεμινάρια ανοιχτά σε όλους με συμβολική οικονομική συμμετοχή, τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρία κατά 30% και πρακτική άσκηση κατά 70%.
  • Θα συστήσει συμβουλευτική επιτροπή, ώστε αν προκύψει κάποια καλή ιδέα να βοηθηθεί η σύσταση επιχείρησης, με την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το σχεδιασμό της απόκτησης μηχανημάτων και την οργάνωση της παραγωγής.

Η πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει καταγεγραμμένη προσφορά στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα.

Η περίοδος 2016-2017 θα είναι χρονιά πιλοτικής δράσης του Κέντρου, ενώ τα περισσότερα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Ο δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει δωρεάν γραφεία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για την διοικητική υποστήριξη του Κέντρου, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος δραστηριοποιείται εκεί, ιδίως κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Επιπλέον, ο δήμος θα συμμετάσχει και με το στελεχιακό δυναμικό του στην διαδικασία, καθώς πρόκειται για θέμα με προφανή δημόσια ωφέλεια.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για τη χώρα

«Η έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα» δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ Η …