"Συνθλίβεται" από το χρέος της, η Ελλάδα

Bertelsmann

Συνθλίβεται από το βουνό του χρέους της, το οποίο βρίσκεται στο 178,4% του ΑΕΠ της η Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Ίδρυμα "Bertelsmann", στην ανάλυσή του για την χρηματοοικονομική κρίση και τις συνέπειες της στις χώρες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά σημειώνει μεταξύ άλλων:

Η λιτότητα και οι κοινωνικές της επιπτώσεις παραμένουν εκεί, ακόμη τεράστιες.

Οι φόβοι για απόσυρση από την ευρωζώνη προκάλεσαν φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και περαιτέρω κατάρρευση των ευαίσθητων επιχειρήσεων.

Κυριότερα όμως:

  1. Η Eλλάδα εξακολουθεί να πλήττεται σοβαρά
  2. Τα ποσοστά των χρόνια ανέργων κυμαίνονται σε διψήφιο νούμερο,
  3. Η ανεργία των νέων είναι περίπου στο 50%,
  4. Ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε σχέση με την οικονομική πολιτική έξι χρόνια αρνητικής ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν με οριακά κέρδη το 2014, αλλά το 2015 είχαμε περαιτέρω απογοητεύσεις.

Η φορολογική πολιτική, είναι ασυνάρτητη, παρά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Η διατήρηση της λιτότητας παρήγαγε πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, αν και οι πρόσφατες πολιτικές τα έθεσαν σε κίνδυνο.

Η αριστερών αποκλίσεων κυβέρνηση επικεντρώθηκε στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα μάλλον, παρά στην υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …