Ατελείωτες οι απολύσεις από αλυσίδα εστίασης

apolyshh

Σε μία ακόμα καταγγελία κατά γνωστής αλυσίδας εστίασης προχώρησε ο Σύλλογος Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Καβάλας, για μαπράζ απολύσεων από την ετιαρεία «Mikel», "που αναπτύσσει επιχειρηματική δράση σε όλη τη χώρα, αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε καταστήματα που είναι εταιρικά και franchise", όπως τον΄ζιει μεταξύ άλλων, προσθέτοντας τα ακόλουθα:

«Μετά τα γεγονότα σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα, Αττική προχωρά και στην Καβάλα σε απόλυση εργαζόμενου, επειδή διεκδικούσε το αυτονόητο, να πληρωθεί για τις υπερωρίες του και να του καταβληθεί το επίδομα άδειας.

Η τακτική αυτή της αλυσίδας επισιτισμού έχει ένα και μόνον στόχο: να τρομοκρατεί τους εργαζομένους απολύοντας όποιον αποφασίσει να σηκώσει κεφάλι, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, εξαναγκάζοντας παράλληλα τους άλλους σε υπεργασία.

Άλλωστε, τα δείγματα γραφής που υπήρξαν όλο το τελευταίο διάστημα στην αλυσίδα το αποδεικνύουν: όταν, δηλαδή, «οι λαντζιέρηδες απολύονταν και τη δουλειά τους έκαναν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ή όταν σε κάθε σχεδόν μαγαζί έμεναν όλο και πιο λίγοι συνάδελφοι. Πολλοί, αν δεν απολύονταν, παραιτούνταν μη αντέχοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα 9ωρα, 10ωρα και 12ωρα. Όπως έγινε και γίνεται και στο κατάστημα της Καβάλας».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …