Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος-Σταθάκησ

550_334_530845

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν εκτάκτως τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προκειμένου να συζητήσουν με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί τα κρίσιμα θέματα των προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,9 δισ. ευρώ καθώς και για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Μεταξύ άλλων στο τραπέζι θα τεθούν τα εργασιακά, η έναρξη της λειτουργίας του υπερταμείου, οι εξωδικαστικοί μηχανισμοί για τα κόκκινα δάνεια και φυσικά το θέμα του πλεονάσματος. Η Αθήνα, άλλωστε, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μείωση του πλεονάσματος για μετά το 2018, επιδιώκοντας τη συμφωνία σε αυτό της ηγεσίας των δανειστών, αν και σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να προχωρήσει και μονομερώς.

Στις Βρυξέλλες οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ του real.gr,  θα έχουν και άλλες συναντήσεις, π.χ. με ευρωπαίους Επιτρόπους, ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης για τη συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στη βελγική πρωτεύουσα.

Υπεύθυνος

Με απόφαση Γιούνκερ, πάντως, ο Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει αρμόδιος από την Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, αντικαθιστώντας τον Β. Ντομπρόβσκι που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Βρετανού Επιτρόπου το χαρτοφυλάκιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …