Αποκάλυψη: Το κόλπο της φοροδιαφυγής μέσω των ταμειακών μηχανών(VIDEO)

safari-apodeiksewn-apo-to-upoik.w_l

Η έρευνα των κλιμακίων της ΓΓΔΕ έφερε στην επιφάνεια την κομπίνα με αποτέλεσμα να καταλογιστούν τα αντίστοιχα πρόστιμα, που είναι πέντε χιλιάδες ευρώ για παράβαση ισχύουσας νομοθεσίας, 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων και 250 ευρώ για ΦΠΑ.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος περνούσαν κανονικά τις παραγγελίες στην ταμειακή μηχανή και έκοβαν αποδείξεις.

Ο πελάτης όμως, όπως παρουσιάζει το left.gr, που έπαιρνε την απόδειξη στα χέρια του, δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι η παραγγελία του μαζί με δεκάδες άλλες ακυρώνονταν στην συνέχεια και εξαφανίζονταν από τα ταμειακή μηχανή μέσω του ειδικής δυνατότητας που παρείχε το λογισμικό. Έτσι τα λεφτά έμεναν αφορολόγητα και μαύρα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Η έρευνα των κλιμακίων της ΓΓΔΕ όμως έφερε στην επιφάνεια την κομπίνα με αποτέλεσμα να καταλογιστούν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Πέντε χιλιάδες ευρώ για παράβαση ισχύουσας νομοθεσίας, 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων και (άκουσον-άκουσον) 250 ευρώ για αποφυγή πληρωμής ΦΠΑ.

Όπως εκτιμούν τα κλιμάκια της ΓΓΔΕ εκτός από την συγκεκριμένη επιχείρηση στην Κέρκυρα, τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούν και άλλες επιχειρήσεις σε πολλά σημεία της χώρας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη  στην βάπτισή του με τα «μεταφυσικά …