ΕΕΔΑ: Διασφάλιση της έγκαιρης έναρξης του σχολικού έτους για τα παιδιά με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

amea-656x410

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (εφεξής ΕΕΔΑ), το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Εθνικός Θεσμός Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα, προκρίνει ως υψίστης προτεραιότητας τόσο την προστασία της παιδικής ηλικίας όσο και την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΔΑ, ενόψει της επικείμενης έναρξης του νέου σχολικού έτους, εκφράζει τον προβληματισμό της για τη μερική μόνο εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την ειδική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και τη βαθιά ανησυχία της για τον κίνδυνο ετεροχρονισμένης – για ακόμη μια φορά – έναρξης του σχολικού έτους για τα παιδιά με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν με παράλληλη στήριξη ή σε τμήματα ένταξης γενικών σχολείων ή σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

 Η ΕΕΔΑ εκφράζει την ευχή για ομαλή και έγκαιρη έναρξη του σχολικού έτους για όλα τα παιδιά, ελπίζοντας ότι αυτή η δέσμευση της Πολιτείας περιλαμβάνει και τα παιδιά με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,  τα οποία πλέον δεν έχει πράγματι καμία δικαιολογία να τα αφήνει πίσω και δηλώνει για ακόμη μία φορά έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλει σε αυτό, σε συνεργασία τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην προαγωγή και προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

Την περιοχή της Ηλείας επισκέφθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Απριλίου 2024, …