Εκτός παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 40.000 παιδιά

paidieetaa-espa-

Με το μήνυμα «Δεν δικαιούστε voucher λόγω υπέρβασης του ύψους των κονδυλίων» χιλιάδες γονείς που είχαν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 - 2017 δεν θα μπορέσουν να στείλουν με επιδότηση τα παιδιά τους φέτος.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες toy dikaiologitika.gr, περίπου 35.000 παιδιά που ενώ οι γονείς τους είχαν τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη και πάνω από 300 ευρώ το μήνα για να μπορέσουν τα παιδιά τους να τα στείλουν σε παιδικούς σταθμούς και φυσικά οι μη έχοντες θα πρέπει να τα αφήσουν σπίτι επιστρατεύοντας γιαγιάδες και παππούδες στην περίπτωση φυσικά που «υπάρχουν».

Για ένταξη στο πρόγραμμα έγιναν αιτήσεις από γονείς για περίπου 131.000 παιδιά. Από αυτά περίπου οι 122.000 πληρούσαν τα κριτήρια ενώ τελικά το πολυπόθητο voucher της επιδότησης έλαβαν μόνο τα 81.000 παιδιά. Τα υπόλοιπα 41.000 παιδιά που δεν πήραν το voucher για να επιδοτηθούν τις αμοιβές των δομών, οι γονείς τους αντίκρισαν το μήνυμα στο ειδικό σύστημα της ΕΕΤΑΑ «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΎΣΤΕ VOUCHER ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ».

Τα προβλήματα που θα υπάρξουν για χιλιάδες εργαζομένους γονείς θα είναι πολλά αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιον ενώ δεν μπορούν να δώσουν ένα ολόκληρο «ενοίκιο» που απαιτείται ώστε να πληρώσουν από την τσέπη τους τα τροφεία και τις μεταφορές που ζητούν οι παιδικοί σταθμοί.

Παράλληλα ήδη υπάρχουν καταγγελίες για δομές που κάνουν «face control» σε γονείς και παιδιά, αφού φέτος έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής των παιδιών που θα δεχτούν βάζοντας σε μία απίστευτη ταλαιπωρία τους γονείς για την αναζήτηση των παιδικών σταθμών που θα δεχτεί το voucher.

Η πολιτεία θα πρέπει - όπως άλλωστε είχε διαμηνύσει - να καλύψει όλα τα παιδιά που οι γονείς τους πληρούσαν τα κριτήρια της πρόσκλησης αυξάνοντας δραστικά τα κονδύλια, και η δικαιολογία που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από τους αρμοδίους «περισσότερα τα παιδιά που ωφελούνται σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση» να μην ακουστεί από τα χείλη τους διότι πρόκειται απλά για εμπαιγμό χιλιάδων γονέων που έχουν έρθει σε αδιέξοδο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …