Παραρτήματα των ΤΕΕ δεν εκδίδουν βεβαιώσεις στους οφειλέτες μηχανικούς

mixanologos-mixanikos-sin-anglia

Στην καταγγελία της άρνησης έκδοσης από κάποια παραρτήματα του ΤΕΕ τής σχετικής βεβαίωσης στους μηχανικούς του Δημοσίου που έχουν οφειλές συνδρομών και θέλουν να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα, προέβη η "ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ", με την ακόλουθη ανακοίνωσή της.

«Προφανώς, δεν αρνούμαστε ότι στις υποχρεώσεις των μελών του ΤΕΕ συμπεριλαμβάνεται η πληρωμή των συνδρομών των μελών του ΤΕΕ. Θεωρούμε όμως ότι σε περίοδο κρίσης, όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στη ιστοσελίδα του αναφορικά με την εξόφληση συνδρομών, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με περισσότερη ελαστικότητα, η συγκεκριμένη ανάγκη για την παροχή της βεβαίωσης του ΤΕΕ», τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση.

Όσον αφορά στην ουσία, στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας, επαναλαμβάνει ότι το συγκεκριμένο «πλήρως μνημονιακό» Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 69 – ΦΕΚ 127Α/13-07-07-16), «όπως αναφέραμε στην από 15/7 ανακοίνωση μας καθόλου δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις μας για πραγματική αναγνώριση προϋπηρεσίας μια και

α) η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι μόνο βαθμολογική και όχι μισθολογική ως όφειλε

β) αφορά βαθμολογικά ελάχιστους συναδέλφους μια και περιορίζει τη βαθμολογική άνοδο «μέχρι και τον αμέσως προηγούμενο του καταληκτικού βαθμό», δηλαδή μόνο μέχρι το Β’ βαθμό για τους ΠΕ Υπαλλήλους.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ παρέχει πληροφορίες για το δικαιολογητικά που χρειάζονται, ώστε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των διπλωματούχων μηχανικών, αυτών που εμπίμπτουν στο ΠΔ.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …