Εθνικός μηχανισμός παρακολούθησης-αξιολόγησης...Ο ρόλος του

fotiou_theano_801117004

Τον έλεγχο για την περιουσία των ιδρυμάτων, ώστε όλα να ακολουθούν την νόμιμη διαδικασία με απόλυτη διαφανείς κριτήρια, προανήγγειλε η Φωτίου, μιλώντας για την ίδρυση του Εθνικού μηχανισμού παρακολούθησης-αξιολόγησης.

"Σκοπεύουμε να ελέγχουμε, να έχουμε μηχανισμούς ελέγχου και διαφάνειας όλων αυτών των περιουσιών των ιδρυμάτων και την απόδειξη ότι πράγματι διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς και όχι ότι λιμνάζουν στα χέρια διοικήσεων οι οποίες έχουν αλλότριες σκέψεις. Το κράτος πρόνοιας πρέπει να αποκτήσει διαφανείς κανόνες προς το δημόσιο συμφέρον και συγχρόνως θέλω να πω με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ότι όλο αυτό το σύστημα θα εποπτεύεται από τον εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, αξιολόγησης όλων των πολιτικών για την κοινωνική ένταξη και αλληλεγγύη, μηχανισμός ο οποίος στήνεται για πρώτη φορά στο υπουργείο μας, χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει ραχοκοκαλιά ένα γεωπληροφοριακό σύστημα", επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της στον Real FM, προσθέτοντας:

"Η χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει θεσμούς αποϊδρυματοποίησης και για αυτό ξεκινάμε και με έναν πρώτο νόμο, προάγγελο όλου αυτού του νόμου πλαισίου που θα αφορά την αναδοχή και υιοθεσία και ένα δεύτερο νόμο που θα αφορά τους κανόνες λειτουργίας, πιστοποίησης όλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …