Η διευκρίνιση του ΟΑΕΕ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

oaeeneo

Ο ΟΑΕΕ, με σχετική οδηγία προς τις Υπηρεσίες του (1/8/16), παρέχει διευκρινίσεις για την αντιμετώπιση ρυθμίσεων Ν.4321/15 που έχουν διακοπεί λόγω μη πληρωμής εισφορών ή δόσεων, ενώ ο ασφαλισμένος έχει ενεργήσει εμπρόθεσμα για την  εξόφληση και δεν έχει άμεση ευθύνη για την μη πραγματοποίηση ή ολοκλήρωση της πληρωμής.

Στην οδηγία επισημαίνεται ότι η διερεύνηση και αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών διακοπής εμπίπτει στο πλαίσιο της διοικητικής ευθύνης και συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Oι Υπηρεσίες θα πρέπει να διερευνούν και να αξιολογούν την πρόθεση εμπρόθεσμης καταβολής και την αιτία μη πραγματοποίησης της πληρωμής (συνήθως, λάθη, παραλείψεις ή δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού).

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο ασφαλισμένος μπορεί να συνεχίζει την ρύθμιση, καταβάλλοντας το σύνολο των εισφορών ή δόσεων που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε διακοπεί.

 Η παρέμβαση αυτή διευθετεί δίκαια αιτήματα ασφαλισμένων και κοινωνικών φορέων και αποκαθιστά το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού, αποτρέποντας παράλληλα την αδικαιολόγητη απώλεια εσόδων.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με “νέα ρύθμιση” ή προσπάθεια “έμμεσης αναβίωσης” της ρύθμισης Ν.4321/15.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …