Όμηροι δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι-Σύγκρουση Μηχανικών με το υπουργείο

TEI94920-28

Σε καμιά νομοθετική ρύθμιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων σε τμήματα των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΤΕΙ μέχρι σήμερα, δεν έχει προβεί η νυν κυβέρνηση, όπως επισημαίνει η Παράταξη "ΕΝΟΤΗΤΑ" Ανεξάρτηση Κίνηση Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε, με επιστολή προς την την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Προς

Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

Κοινοποίηση:

1. Τον Πρόεδρο Κεντρικής Διοικούσας `1234Επιτροπής (Κ.Δ.Ε.) κ. Δημήτριο Δημόπουλο

2. Τις Παρατάξεις Κ.Δ.Ε. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

3. Διοικούσες Επιτροπές Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - Περιφερειακά Τμήματα

4. ΤΡΙΜΕΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ

5. Πρόεδρο Ο.Σ.Ε.Τ.Π.-ΤΕΙ

6. Πρόεδρο Ομοσπονδίας ΕΤΕΠ Τ.Ε.Ι. Π. Ράπτη

56QWA Π.Ο.ΜΗ.Τ.ΕΔ.Υ.

7. Μέλη Ε.Ε..Τ.Ε.Μ.

8. ΣΥ.ΠΤΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Α.

Θέμα: Αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων - Εισαχθέντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ), Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017.

Κύρια Υπουργέ,

Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις σας για την αποκατάσταση της αδικίας για χιλιάδες Αποφοίτους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικού Τομέα και τις Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. δεν έχετε προβεί σε καμιά νομοθετική ρύθμιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων σε τμήματα των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΤΕΙ μέχρι σήμερα, παρά τις δηλώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, αλλά και στην ΕΕΤΕΜ, ότι σε ένα μήνα θα καταθέσετε σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.

Οι διακοπές του Αυγούστου και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, που γέμισαν χαρές στην νεολαία μας, αλλά θλίψη για τους γονείς που ξέρουν τα όνειρα των Παιδιών τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε μια χώρα που η Πολιτεία είναι έρμια των Συντεχνιακών Αντιλήψεων σε ένα πολιτικό Σύστημα βαθιά διεφθαρμένο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της Παιδείας - Εκπαίδευσης στη χώρα.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα (πριν την έναρξη του Νέου Ακαδημαϊκού Έτους) στην νομοθετική ρύθμιση τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων της πολιτείας που για δεκαετίες κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους των Τ.Ε.Ι.

Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. σε κινητοποίηση υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. και σε περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισής της, σε αυτή την επιτακτική ανάγκη είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ συνδικαλιστική παράταξη, που θα Ενώσουν όλους στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

Καλούμε επίσης τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το παραγόμενο επιστημονικό δυναμικό της χώρας και να απαντήσουν σε αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον της, απαλλαγμένοι από την συντεχνιακή νοοτροπία από την οποία διακατέχονται αρκετοί από αυτούς.

Ως εκπαιδευτικοί ηγέτες των Τ.Ε.Ι. & όχι Α.Τ.Ε.Ι. ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια (όπως θέλουν να αναγράφονται), να στρατευτούνε μαζί με τους Αποφοίτους και με ολόκληρη την κοινότητα των Τ.Ε.Ι. να γίνουν μία γροθιά, ώστε να δοθεί τέλος στην υποκρισία του Πολιτικού Συστήματος και της Κυβέρνησης.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Τ.Ε.Ι.

Κ Α Λ Ο Α Γ Ω Ν Α

Υπεύθυνος συνδυασμού

ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …