Θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

euroscola

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία πλήρωσης θέσης έκτακτου υπαλλήλου (AD 14), προϊσταμένου μονάδας στη Διεύθυνση Σχέσεων με τις Πολιτικές Ομάδες.

Η σύμβαση θα είναι αορίστου χρόνου. Η πρόσληψη θα γίνει στον βαθμό AD 14, πρώτο κλιμάκιο, και οι βασικές αποδοχές ανέρχονται σε 13 641,95 ευρώ μηνιαίως. Οι αποδοχές αυτές υπόκεινται στον κοινοτικό φόρο και τις άλλες παρακρατήσεις που προβλέπει το καθεστώς που εφαρμόζεται στους λοιπούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΛΥ), ενώ απαλλάσσονται οπιουδήποτε εθνικού φόρου. Ωστόσο, το κλιμάκιο στο οποίο θα προσληφθεί το πρόσωπο που θα προκριθεί μπορεί να προσαρμοστεί συναρτήσει της επαγγελματικής του πείρας. Επιπλέον, οι βασικές αποδοχές προσαυξάνονται, υπό ορισμένους όρους, με αποζημιώσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εφαρμόζει πολιτική ισότητας ευκαιριών και αποδέχεται τις υποψηφιότητες αδιακρίτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ατομικής ή οικογενειακής κατάστασης.

Κάθε αναφορά, στην παρούσα προκήρυξη, σε πρόσωπο αρσενικό θεωρείται ότι υποδηλώνει εξίσου πρόσωπο θηλυκό και αντίστροφα.

  • Φύση της εργασίας

Υπό την άμεση αρμοδιότητα του διευθυντή για τις σχέσεις με τις πολιτικές ομάδες, ο προϊστάμενος μονάδας θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της γραμματείας των μη εγγεγραμμένων βουλευτών.

Τοποθετημένος στις Βρυξέλλες ( 1 ), ο προϊστάμενος μονάδας θα επιβλέπει μια ομάδα υπαλλήλων και θα πρέπει να πραγματοποιεί τακτικές μετακινήσεις προς τους τρεις συνήθεις τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο) και εκτός αυτών.

Θα εργάζεται σε στενή συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης προκειμένου να διασφαλίσει μια αποτελεσματική και συνεκτική συνεργασία μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα, και θα παρέχει, στον κατάλληλο χρόνο, στην ιεραρχία του όλες τις χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα ευθύνης του.

Η άσκηση των καθηκόντων αυτών απαιτεί ακρίβεια, ικανότητα σύνταξης κειμένων, υψηλό αίσθημα εμπιστευτικότητας, ικανότητες ανάλυσης και σύνθεσης, ικανότητα πρόβλεψης, αίσθηση της διπλωματίας, εξαιρετική ικανότητα στις επαφές με συνομιλητές κάθε επιπέδου, ευχέρεια έκφρασης ενώπιον κοινού, καθώς και ικανότητα διοίκησης ομάδας και διαχείρισης προϋπολογισμού.

Δίνεται έμφαση στην ικανότητα των υποψηφίων να αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών και συχνά περίπλοκα προβλήματα, να αντιδρούν γρήγορα στις αλλαγές συνθηκών και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Οι υποψήφιοι πρέπει να μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και να διαθέτουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με εντατικό τρόπο σε τακτική βάση, τόσο ανεξάρτητα όσο και ομαδικά, και να προσαρμόζονται σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό περιβάλλον εργασίας.

Η αίτηση υποψηφιότητας και τα φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών πρέπει να αποσταλούν, με συστημένη επιστολή ( 1 ), το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 (η ημερομηνία αποστολής αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου), στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

  • PARLEMENT EUROPÉEN
  • Unité concours — MON 04 S 010
  • Procédure de sélection PE/195/S (πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός αναφοράς της διαδικασίας επιλογής)
  • 60 rue Wiertz
  • 1047 Bruxelles
  • ΒΕΛΓΙΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …