Ανέβηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

enfiataxisnet_

Το είπαν και το τήρησαν με ακρίβεια και από τις πρώτες πρωινές ώρες αναρτήθηκαν σταδιακά στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με ένα μεγάλο ποσοστό (το 35%), να αντικρίζει υψηλότερο φόρο.

Στους ιδιοκτήτες ακινήτων το ποσό που έχει βεβαιωθεί, ξεπερνάει τα 3,2 δισ. ευρώ, με το εισπράξιμο ποσό να ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έως τώρα εκκαθάριση του φόρου, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.

Ειδικότερα:

  • Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.
  • Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.
  • Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …