Επιμελητήρια: Ζητούν 100 δόσεις και προσλήψεις ανέργων με κάλυψη ΟΑΕΔ

mixalos-650
Την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων, για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με κάλυψη από τον ΟΑΕΔ, ποσού που αντιστοιχεί στο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, ζητούν με υπόμνημά τους, από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, τόσο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όσο και η διοίκηση της, το οποίο αναφέρει τα:
"Με την επαναφορά των 100 δόσεων θα δοθεί μια νέα ευκαιρία σε όσες επιχειρήσεις δεν είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση ή σε αυτές που απεντάχθηκαν λόγω μη καταβολής κάποιων δόσεων να επιστρέψουν στην εύρυθμη λειτουργίας του, καθώς στερούνται τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος προτείνει:
  • Απλοποίηση / Κωδικοποίηση της Εργατικής Νομοθεσίας, και μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων
  • Αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ - Αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας με εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας και την οικονομία.
  • Τη λειτουργία ενός αξιόπιστου μόνιμου συστήματος διάγνωσης αναγκών εργασίας για στοχευμένο σχεδιασμό των δράσεων απασχόλησης, που θα αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ειδικότητες και δεξιότητες, ώστε ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων να μη γίνεται πλέον «στα τυφλά» όπως στο παρελθόν, αλλά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας και, πρωτίστως, των ίδιων των ανέργων.
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρακτική άσκηση και τα ποιοτικά κριτήρια που θα την διέπουν.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …