8 έγιναν οι 9 διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών!

epsilon_h_645_450

Εκτός διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες τέθηκε το κανάλι Ε του επιχειρηματία Βρυώνη, με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης γνωστοποιεί ότι:

«Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».
Αντίθετα θα συμμετέχει κανονικά στο διαγωνισμό ο Χρ. Καλογρίτσας παρότι κατηγορήθηκε ότι υπέβαλε εκπρόθεσμα την εγγυητική του επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και υπήρξαν ενστάσεις και διαμαρτυρίες από τους άλλους υποψήφιους.
Σύμφωνα με τις ενστάσεις των υποψηφίων, η προθεσμία για την υποβολή της εγγυητικής επιστολής ήταν έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ ο κ. Καλογρίτσας την κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή στις 15.40. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού απέρριψε τις ενστάσεις των 8 κατά Καλογρίτσα, λέγοντας ότι σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης, η εγγυητική επιστολή πρέπει να κατατεθεί έως την παραμονή της διαδικασίας, χωρίς συγκεκριμένη ώρα εκπνοής της προθεσμίας, άρα η λήξη θεωρητικά είναι τα μεσάνυχτα.

Ετσι, οι διαγωνιζόμενοι θα είναι οι εξής οκτώ

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Οι οκτώ υποψήφιοι αναφέρουν ότι όταν ένας εξ αυτών πήγε στις 3.02 το μεσημέρι να διορθώσει κάτι, του είπαν ότι το πρωτόκολλο έχει κλείσει και καταγγέλλουν ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για την αιφνίδια επέκταση του ωραρίου μιας υπηρεσίας για την οποία το πρωί τους έλεγαν ότι κλείνει στις τρεις. Από τη Γενική Γραμματεία πάντως επιμένουν ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός κανενός συμμετέχοντα και ότι αύριο θα μετέχουν κανονικά στη δημοπρασία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …