Φορολογικό σοκ για 6 κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

enfia_3

«Χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα παράλογα αυξημένα ποσά που τους ζητούνται να πληρώσουν, έχοντας υποστεί ουσιαστικά σοκ από την φορολογική επιδρομή σε βάρος τους, όπως διαφαίνεται μέσα από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ».

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ, μιλώντας ειδικά για 6 κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, στους οποίους ο ΕΝΦΙΑ του 2016, ξεπερνά σε αύξηση το 25%, συγκριτικά με την φορολόγηση τους το 2015.

  • Τους φορολογούμενους που υπάγονται και σε συμπληρωματικό φόρο γενικά, από τη μείωση του αφορολογήτου αλλά και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
  • Τους ιδιοκτήτες κενών και μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων (αύξηση 25%).
  • Τους ιδιοκτήτες των πλήρως απαξιωμένων αστικών οικοπέδων, (αύξηση 23-25%).
  • Τους φορολογούμενους με ακίνητα σε περιοχές με τιμές ζώνης άνω των 4.000€/τ.μ. στις οποίες ουδεμία μείωση πραγματοποιήθηκε, αν και οι πραγματικές τιμές στις περιοχές αυτές έχουν υποστεί και την πιο δραματική μείωση σε σχέση με τις αντικειμενικές.
  • Τους φορολογούμενους με ακίνητα σε περιοχές όπου έγιναν μειώσεις τιμών ζώνης, χωρίς όμως να αλλάξουν τα κλιμάκια του κύριου φόρου. Για παράδειγμα αν η τιμή ζώνης από 2.000€/τ.μ μειώθηκε σε 1.650€/τ.μ, ή από 1500€/τ.μ σε 1.250€/τ.μ, ουδεμία απολύτως μείωση έγινε στον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Εξηγεί στην ίδια ανακοίνωση-καταγγελία ότι «εμφανίζονται μικρές μειώσεις μόνον σε φορολογούμενους οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν πολύ χαμηλές φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ έχουν στοχοποιηθεί οι ήδη βαρύτατα φορολογούμενοι πολίτες. Σε επιχειρήσεις, σωματεία, ιδρύματα κλπ. νομικά πρόσωπα, υπάρχει επίσης φορολόγηση των ιδιοχρησιμοποιουμένων κτισμάτων και προσαύξησης του συμπληρωματικού φόρου τους.»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …