Απόφαση-Σταθμός, δικαιώνει εργαζόμενους

dikastirio4-620x320

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαι­ρε­τί­ζει την δικα­στική από­φαση — σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διά­δο­χος εται­ρεία της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υπο­χρε­ού­ται να κατα­βά­λει στους συντά­κτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιο­δι­κών της εται­ρείας τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που “είχε παρα­λεί­ψει” να τους κατα­βά­λει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διά­στημα πριν την αιφ­νι­δια­στική δια­κοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλο­καίρι μέχρι και το Νοέμ­βριο του 2012 μαζί με την ανα­λο­γία Δώρου Χριστουγέννων.

Επί­σης με την ίδια από­φαση — σταθμό, η εται­ρεία   υπο­χρε­ού­ται να απα­σχο­λεί το εν λόγω προ­σω­πικό με τους ίδιους όρους εργα­σίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της δια­κο­πής δρα­στη­ριό­τη­τας της μετα­βι­βά­σα­σας εται­ρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμ­φωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Από­φαση του Μονο­με­λούς Πρωτοδικείου Αθη­νών, ανα­γνω­ρί­στηκε, ότι η εται­ρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μετα­βί­βασε στις 14 Νοεμ­βρίου 2012, προ­τού κηρυ­χθεί σε πτώ­χευση την εκδο­τική της δρα­στη­ριό­τητα ως προς τα περιο­δικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εται­ρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμ­φε­ρό­ντων μεταξύ άλλων των εκδο­τών Δημη­τρίου Κοντο­μηνά και Θεο­χάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέ­πεια της ανα­γνώ­ρι­σης αυτής, το Δικα­στή­ριο υπο­χρέ­ωσε τη διά­δοχο εται­ρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παρα­πάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικα­στη­ρίου γίνε­ται επί­σης ιδιαί­τερη μνεία και φωτί­ζε­ται επαρ­κώς τόσο ο «παρά­δο­ξος» τρό­πος, με τον οποίο «μετα­βι­βά­στη­καν» οι τίτλοι των περιο­δι­κών στη διά­δοχο εται­ρεία (παραί­τηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαί­ωμα χρή­σης των τίτλων, μεσο­λά­βηση κυπρια­κών εται­ρειών, προ­κει­μέ­νου να τους κατο­χυ­ρώ­σουν και τελικά χρη­σι­μο­ποί­ησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές ενέρ­γειες, που προη­γή­θη­καν της μετα­βί­βα­σης (ενδει­κτικά, απο­κλει­σμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινη­θεί νομικά κατά της  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκ­δι­κή­σουν τα δεδου­λευ­μένα τους, προ­ε­τοι­μα­σία χώρου σε κτή­ριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προ­κει­μέ­νου να υπο­δε­χτούν όσους εκ των πρώην εργα­ζο­μέ­νων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μετα­φέρ­θη­καν στη νέα εται­ρεία, χρη­σι­μο­ποί­ηση υλι­κού, το οποίο είχαν επε­ξερ­γα­στεί οι εργα­ζό­με­νοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημο­σιεύ­τηκε από το διά­δοχο εται­ρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρω­τό­δικη αυτή Από­φαση ανοί­γει το δρόμο και για περαι­τέρω διεκ­δι­κή­σεις των δικαιω­θέ­ντων εργα­ζο­μέ­νων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχε­τικά με τους δικαιού­με­νους μισθούς τους λόγω της υπε­ρη­με­ρίας της τελευ­ταίας να τους απα­σχο­λεί από τις 14 Νοεμ­βρίου 2012, οπότε πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε η μετα­βί­βαση των περιο­δι­κών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδί­καση της υπό­θε­σης, οι εργα­ζό­με­νοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρε­νέβη υπέρ τους, παρα­στά­θη­καν με τους δικη­γό­ρους της Ένω­σης, Δημή­τρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικα­στικό αγώνα των συνα­δέλ­φων από την πρώτη στιγμή,  χαι­ρε­τί­ζει τη δικα­στική από­φαση — σταθμό  για τα δικαιώ­ματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλλη­λεγ­γύη και στή­ριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Μετά τη Νίσυρο στην Κω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοικοι του νησιού του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις …