Η συμφωνία Κοντομηνά που αλλάζει τα δεδομένα των αδειών

mme-kanali

Σε συμφωνία με ισχυρό επιχειρηματία – παράγοντα της αγοράς φέρεται να ήρθε ο Δημήτρης Κοντομηνάς – εξέλιξη η οποία αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η εν λόγω συμφωνία επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του Αlpha να κατέβει δυνατά στη μάχη της δημοπρασίας που είναι σε εξέλιξη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Είχαν προηγηθεί οι πληροφορίες περί «βολιδοσκόπησης» του Ιβάν Σαββίδη (που επίσης έχει υποβάλει φάκελο για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας) από τον κ. Κοντομηνά με στόχο μία πιθανή «συμμαχία» της τελευταίας στιγμής. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Σαββίδης και η «Dimera Media Investments LTD» από το Star και την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Υπενθυμίζεται ότι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμμετοχής των εταιρειών Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης της οικογένειας των κατασκευαστών του Χρήστου Καλογρίτσα, και Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη, η πλευρά Βαρδινογιάννη ζητούσε να τεθούν εκτός διαγωνισμού οι δύο διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών.

Ένα ακόμα όνομα που έχει ακουστεί στο ρεπορτάζ για τις συμμαχίες Κοντομηνά είναι αυτό της Μαριάννας Λάτση, η οποία αποτελεί ερωτηματικό, καθώς ναι μεν έχει επενδύσει στη Huffington Post, όμως είναι αβέβαιο αν επιθυμεί να εμπλακεί περαιτέρω στον χώρο των media, πόσω μάλλον σε ένα τόσο ασαφές τηλεοπτικό τοπίο όπως είναι αυτό που διαμορφώνεται.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να έχει συζητήσει και κατά παρελθόν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ισχυρό άνδρα του Αlpha με απώτερο στόχο μία δυναμική είσοδο στο χώρο των media, με την πρώτη τους επαφή να τοποθετείται χρονικά πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο “αρραβώνας” έχει και την έγκριση του Μαξίμου και ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται έτοιμος ακόμα και να εισέλθει στη μετοχική σύνθεση του Alpha, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Χαρακτηριστικό ήταν και το tweet που ανέβασε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμος Βερύκιος (εκ των σημαινόντων στελεχών του καναλιού της Κάντζας) με το σύνθημα -όλο νόημα- εν όψει της διαδικασίας της δημοπρασίας, «Πάμε όπως και με ΟΣΑ πρέπει!».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …