Προς τροποποίηση οι λογαριασμοί της ΔΕΗ-Γίνονται μηνιαίοι

DEH109

Τον ρυθμό των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, σκέφτεται να ακολουθήσει και η ΔΕΗ, όσον αφορά στην έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος, σε μάι προσπάθεια τα ποσά να είναι μικρότερα για τους καταναλωτές, ώστε να μπορούν να τα αποπληρώνουν και να μην διογκώνονται τα χρέη, που έχουν ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.

Αυτό άλλωστε ήταν και το κυριότερο αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, όπου του κατέθεσε το πλάνο της μετατροπής των μηνιαίων σε δίμηνους λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι έναντι και άλλος εκκαθαριστικός.

"Αυτό θα διευκολύνει και τους καταναλωτές να αποπληρώνουν τις οφειλές τους και την επιχείρηση να εισπράττει πιο γρήγορα τα χρήματά της.  Ωστόσο το κόστος που θα προκύψει για τη ΔΕΗ εφόσον κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ", τόνισε ο κ.Παναγιωτάκης.

Αλλά δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία μιας και σε περίπτωση που εφαρμοστεί, η ΔΕΗ θα πρέπει να προσαρμόσει κατάλληλα το λογιστικό και το πληροφοριακό της σύστημα, τη διαδικασία καταμέτρησης, έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών και να αναθεωρήσει και τη συμφωνία της με τα ΕΛΤΑ για τη διανομή των λογαριασμών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …