Ρύθμιση και διακοπές οι προειδοποιήσεις από τη ΔΕΗ

dei81234

Να σπεύσουν και να κάνουν διακανονισμό για τα χρέη τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις καλεί εκ νέου τους καταναλωτές η ΔΕΗ, με την ταυτόχρονη προειδοποίηση ότι από Οκτώβριο έρχονται και εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν ή να μην ρυθμίζουν οφειλές ενώ αποδεδειγμένα μπορούν.

«Πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αυτόματα, αφού κάνουν ρύθμιση -μία γενναία ρύθμιση 36 δόσεων- εντάσσονται και στην έκπτωση του 15% (αφορά συνεπείς καταναλωτές). Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που επιμένουν να μην πληρώνουν. Όσοι πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έχουν όλες τις προστασίες είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε είναι άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Αδαμίδης προειδοποίησε ακόμη πως έρχονται διακοπές ρεύματος για τους «μπαταχτσήδες»: «Κακό του κεφαλιού τους γιατί από τον Οκτώβριο θα κόβεται το ρεύμα. Αν δει κανείς το προφίλ των καταναλωτών αντιλαμβάνεται ότι είναι μπαταχτσήδες και όχι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «αγγίζουν» το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, οι οφειλές συσσωρεύονται χρόνια αλλά τα δύο τελευταία έχουν εκτοξευτεί.

«Πρόσφατα είχαμε μία ανακοίνωση από τη ΔΕΗ, όπου το 41% των κατοίκων της Κέρκυρας δεν πλήρωναν. Δεν νομίζω ότι η Κέρκυρα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι η Ορεστιάδα» σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο οποίος ζήτησε την αποδέσμευση της ΔΕΗ από την πληρωμή των δημοτικών τελών.

«Δεν μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους, να αναλάβουν οι Δήμοι να εισπράττουν τα τέλη τους μέσα από τους δικούς τους οργανισμούς» συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.

Σχολιάζοντας την πρόταση για έκδοση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ανά μήνα και όχι ανά δίμηνο που ισχύει σήμερα, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε: «Δεν είναι εφικτή η πρόταση για έκδοση μηνιαίων λογαριασμών λόγω αυξημένου κόστους».

Το ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου, αρχικά για τέσσερις μήνες καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά παρατάθηκε για άλλους δύο μήνες. Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …