Από αλλαγή σε αλλαγή το Facebook

facebook_like.medium

Στην αναδιαμόρφωση του χαρακτηριστικού της «Trending», αποφάσισε να προχωρήσει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης "Facebook", από την οποία αλλαγή όπως ανακοίνωσε η εταιρεία "η ομάδα του Facebook να παίρνει λιγότερες ατομικές αποφάσεις σχετικά με τα θέματα των ειδήσεων. Οι περιγραφές των ειδήσεων ή των ιστοριών δεν θα γράφονται πλέον από το προσωπικό".

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία προ μηνών δημοσιογράφου του Facebook, σύμφωνα με την οποία "οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεροληπτούν στα θέματα των ειδήσεων, προβάλλοντας περισσότερο αυτά που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες που τάσσονται υπέρ των Συντηρητικών".

Από την τροποποίηση στο εξής, 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook θα βλέπουν τα νέα και άλλα προτεινόμενα θέματα, τα οποία επιλέγονται τόσο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όσο και από εργαζομένους στην εταιρεία.

Το ίδιο το Facebook, αρνήθηκε ωστόσο ότι συνέβη κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας πως διεξήγαγε έρευνα, από την οποία δεν προέκυψε επιβεβαίωση των καταγγελιών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …