Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων...

symbasioyxoi

Στην μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, οδηγεί ξεκάθαρα το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την εποπτεία των ΟΤΑ, το οποίο αναφέρει πως οι "οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους".

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετοί συμβασιούχοι που αρχικά είχαν κερδίσει την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου γιατί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχαναν τελικά το δικαίωμα της μονιμοποίησης στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, όπου κατέληγαν οι υποθέσεις τους, από τους Δήμους που εξαντλούσαν αναγκαστικά με βάση την ισχύουσα μέχρι πρόσφατα νομοθεσία των προσφυγών του "Καλλικράτη".

Ειδικότερα τονίζει το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την εποπτεία των ΟΤΑ, τα εξής:

"Οι δήμοι καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …