80.000 θέσεις για ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ

oaed2

5 νέα ή και παλαιά προγράμματα που επανασχεδιάστηκαν από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να γίνουν ελκυστικότερα για τις επιχειρήσεις, να αντιστοιχίζουν τις ανάγκες της αγοράς με τα πραγματικά προσόντα των ανέργων αλλά και να στηρίξουν ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι άνω των 50 ετών, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης η επιχειρηματικότητας για σχεδόν 80.000 ανέργους, εντός του 2016, μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας!

Ειδικότερα:

  • Το πρώτο πρόγραμμα για τους 3.000 νέους 25-29 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλύφθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την έναρξή του, ενώ εντός των επόμενων λίγων ημερών εκτιμάται ότι θα κλείσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών, που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και αναμένεται να κλείσει και το δεύτερο για 10.000 νέους ηλικίας.
  • Τον επόμενο μήνα θα επαναπροκυρηχθεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, το οποίο είχε μικρή συμμετοχή από τον Μάρτιο του 2016 που ενεργοποιήθηκε, αν και αφορούσε την πρόσληψη ανέργων άνω των 50 ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν κενές 12.000 από τις 15.000 θέσεις, που είχαν ανακοινωθεί.
  • Θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η πρόσκληση της πρόσληψης 23.000 μακροχρόνια ανέργων, στο πλαίσιο της νέας φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με την πρόσληψή τους μέσα στο Νοέμβριο.
  • Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών. Οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν των άνεργο ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΟΑΕΔ, έχοντας συνολικά δυνατότητα έως και 10 επιλογών.
  • Μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται η προκήρυξη ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος, προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων, για περίπου 10.000 ωφελούμενους ηλικίας 18 - 29 ετών, στους οποίους κατά τις διάφορες φάσης έως την έγκριση και τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, θα παρέχεται υποστήριξη των νέων και συμβουλευτική τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ, όσο και από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων.
  • Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους τους οποίους η διοίκηση του Οργανισμού φιλοδοξεί να εντάξει ενεργά και καθοριστικά στη διαδικασία εξεύρεσης διεξόδου των ανέργων προς την επιχειρηματικότητα, δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να "τρέξουν" κατά τους πρώτους μήνες του 2017, που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και επαγγελματικό αναπροσανατολισμό, σε άνεργους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (πχ απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άνεργοι που προέρχονται από επαγγέλματα που φθίνουν).

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (αντί για 6 στο αρχικό πρόγραμμα) να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους μέσα από καταγγελία σύμβασης, ενώ μετά τους 12 μήνες (όχι 24) της επιδότησης θα έχουν υποχρέωση διατήρησης του ωφελούμενου, για μόνο 3 μήνες (όχι 12).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …