Πρόσω ολοταχώς στις προθεσμιακές καταθέσεις-Οι ευκαιρίες...

katatheseis

Σταθερό στο 0,86% παρέμεινε το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων τον Ιούλιο στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες κρατούν σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού τους. Το επιτόκιο αυτό αφορά λογαριασμούς προθεσμίας με διάρκεια έως και 1 έτος. Σημειώνεται πάντως πως η πλειονότητα των νέων καταθέσεων είναι πλέον διάρκειας 1 - 3 μηνών.
Στις ελάχιστες νέες προθεσμιακές με διάρκεια από 13 έως 24 μήνες, το μέσο επιτόκιο διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 1,03%, παραμένοντας σταθερό σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, κατά το moneyonline.gr.
Οι καλύτερες προθεσμιακές

  • Πλέον για να πετύχει κάποιος υψηλή απόδοση, έχει τις ακόλουθες επιλογές:
  • Εφόσον πρόκειται για παλαιό χρήμα, να προτιμήσει:

1. Είτε τις online προθεσμιακές καταθέσεις που έχουν υψηλότερα επιτόκια

Αναλυτικότερα:

Τράπεζα Πειραιώς

Στον προθεσμιακό λογαριασμό winbandirect τα επιτόκια κυμαίνονται από 0,45% έως 0,90%, ανάλογα με το ποσό και τον τρόπο καταβολής των τόκων.

Πρόκειται για έναν ευέλικτο συνδυασμό τρεχούμενου λογαριασμού και προθεσμιακής κατάθεσης, που ανοίγει αποκλειστικά μέσω ίντερνετ από τη διεύθυνση www.winbankdirect.gr.

Τον διαμορφώνετε εσείς online, επιλέγοντας:

  • Μέρος των χρημάτων σας διαθέσιμο στον τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο τοποθετημένο σε προθεσμιακή κατάθεση
  • Όλα τα χρήματά σας διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό
  • Όλα τα χρήματά σας τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση

Εθνική Τράπεζα

Δημιούργησε την προθεσμιακή κατάθεση «e-τρίμηνο», η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες πελάτες και ταυτόχρονα χρήστες του e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μία τρίμηνης διάρκειας προθεσμιακή, η οποία ανοίγει μόνο μέσω του i-bank της ΕΤΕ και προσφέρεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα.

Τα επιτόκια κυμαίνονται από 0,55% έως 0,90%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη του τριμήνου.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και το μέγιστο στις 200.000 ευρώ.

Εurobank

Η τράπεζα προσφέρει την προθεσμιακή Live, που ανοίγει μόνο μέσω του e-banking της.

Ο λογαριασμός προσφέρει προνομιακή απόδοση που διαφοροποιείται ανάλογα με το ποσό που θα κατατεθεί, το οποίο μπορεί να ξεκινά από τις 5.000 ευρώ.

Τα επιτόκια κυμαίνονται από 0,60% έως 0,90%, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη του προϊόντος.

Αlpha Bank

Διαθέτει το προϊόν «Alpha Online Προθεσμιακή», το οποίο ανοίγει αποκλειστικά στο e-banking, μέσω ατομικού ή κοινού λογαριασμού.

Το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 5.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα. Τα επιτόκια κυμαίνονται από 0,5% έως 0,9%.

Δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων της προθεσμιακής χωρίς κόστος, ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω των περιορισμών αυτό δεν μπορεί να γίνει.

2. Όσες είναι συνδεδεμένες με προγράμματα επιβράβευσης καρτών

- Εάν κάνει νέα κατάθεση μετρητών, να προτιμήσει τις ειδικές προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν επιτόκια έως και 1,30%

Οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν αποδόσεις που φτάνουν έως και το 1,30% για ποσά που ξεκινούν ακόμη και από τις 10.000 ευρώ, εάν η κατάθεση γίνει με μετρητά.

Οι αποδόσεις στους παραδοσιακούς λογαριασμούς ξεκινούν από 0,45% και φτάνουν κατά μέγιστο το 0,90%.

Επιπλέον, έχουν συνδέσεις προνομιακούς λογαριασμούς καταθέσεων, πρώτης ζήτησης, με προγράμματα επιβράβευσης καρτών.

Για παράδειγμα, η Eurobank προσφέρει 5 ευρώ Επιστροφή μετρητών για κάθε 1.000 ευρώ κατάθεσης σε λογαριασμό της, τα οποία πιστώνονται στην κάρτα του πελάτη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε πάνω από 7.000 επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, η τράπεζα προσφέρει 1,30% σε προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 3 ή 6 μηνών, μόνο στο νέο χρήμα.

Η Alpha Bank από την άλλη, για λογαριασμούς προθεσμίας διάρκειας άνω των 3 μηνών, προσφέρει επιτόκια από 0,90% έως 1,30%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Σημειώνεται ότι αυτά τα προϊόντα προσφέρονται σιωπηλώς από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών.

Ως εκ τούτου, εάν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να επισκεφτείτε μία μονάδα και να μιλήσετε με επενδυτικό σύμβουλο για να σας κατατοπίσει.

Οι καταθέσεις πρώτης ζήτησης

Από την άλλη πλευρά, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,12%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 0,19%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο Ταμιευτήριο και στους τρεχούμενους λογαριασμούς οι αποδόσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, και πλέον είναι ελάχιστα τα προϊόντα με ικανοποιητικά επιτόκια.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …