Στο 50% η μείωση του χρόνου παραγραφής φορολογικές υποθέσεων-Ανάσα για την αγορά

forologiaparagrafh194174

Δεν μπορεί να γίνει τακτικός έλεγχος, έκτακτος ή επανέλεγχος προ 2011, ενώ μεταξύ 2005 και 2011 δεν μπορεί να γίνει έλεγχος εάν δεν ανακύψουν νέα στοιχεία σε βάρος του φορολογουμένου, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, που κάνει αυτό που το κράτος αρνιόταν πεισματικά.....Δίνει ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο  και τελειώνει οριστικά τον εκβιασμό επιχειρηματιών από επίορκους εφοριακούς, που τους ξεσκόνισαν σε βάθος 20ετίας, μόνο και μόνο για να τα «τσεπώσουν».

Αυτή η απόφαση αναγκάζει το κυβερνητικό επιτελείο να προχωρήσει σε αλλαγή της νομοθεσίας, μειώνοντας τον χρόνο παραγραφής των υποθέσεων από 20 χρόνια που ισχύει σήμερα, σε 10 χρόνια.

Αν δεν υπάρξει καθυστέρηση εκτιμάται πως η σχετική διάταξη θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους επιχειρηματίες την δυνατότητα να απαλλαγούν από τα στοιχεία και τις αποδείξεις της τελευταίας 20ετίας και να μπουν σε νέους ρυθμούς, ανασαίνοντας από περισσότερα προβλήματα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …