Tο μεταναστευτικό ένωσε Εργατικά Κέντρα

timthumb.php

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, με κύριο θέμα το προσφυγικό  και την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Τα   Προεδρεία  των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, κατέληξαν στην παρακάτω κοινή Ανακοίνωση:

"Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα για το οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του.

Σίγουρα   το   προϊόν    που   λέγεται «τουρισμός», πρέπει να προστατευθεί, ωστόσο όμως το παραπάνω θέμα,  δεν  αφορά μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία , αλλά όλη την Επικράτεια .

Η Κρήτη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της σ΄αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα,  δείχνοντας είναι πρόσωπο ξενοφοβικό ή ακόμα και ρατσιστικό .

Kατόπιν τούτου και αφού η Κυβέρνηση αν αποφασίσει την εγκατάσταση προσφύγων στο Νησί μας, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την  χρηματοδότηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ,  για την   αξιοπρεπή  διαβίωσή τους  για όσο διάστημα φιλοξενηθούν στο νησί μας.

Η παραπάνω χρηματοδότηση δεν  πρέπει σε καμμιά περίπτωση να καταλήξει σε Μ.Κ.Ο. αλλά στους φορείς που θα πρέπει να διαχειριστούν το ζήτημα.

Τέλος θα πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,  τόσο των προσφύγων όσο και των ελλήνων πολιτών .

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν την Κυβέρνηση να πιέσει  τη  Ευρωπαϊκή Ενωση, να σταματήσει  τις λανθασμένες και υποκριτικές πολιτικές της, η  οποία αντί να κλείνει  τα σύνορα, να προχωρήσει σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, έτσι  ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία  και να δοθεί δυνατότητα για επαναπατρισμό αυτών των προσφύγων."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Oικονόμου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου στην Αλβανία

Η υπόθεση Μπελέρη αντανακλά την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών στην Αλβανία …