4ωρη Στάση Εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ

doctors1-660x300

4ωρη Στάση Εργασίας 7πμ – 11πμ προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Παρασκευή 9/9/2016 για τα Σωματεία Μέλη της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο Καραβάνι της Υγείας που θα εκκινήσει στις 7πμ από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει:
"Για τα Σωματεία Μέλη των κοντινών Νομών, καλύπτουμε όποια μορφή δράσης επιλέξουν τα Διοικητικά Συμβούλια ή οι Γενικές Συνελεύσεις τους.
Καλούνται τα Σωματεία Μέλη της Θεσσαλονίκης και των κοντινών Νομών σε συμμετοχή με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ των εργαζομένων μελών τους, στο κοντινότερο από τα Νοσοκομεία που θα διέλθει το Καραβάνι."

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τα μέλη της κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι "εξαγγέλλει προσλήψεις από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι οι εξαγγελθείσες 4.500 προσλήψεις, που επρόκειτο να γίνουν μέσα στο 2015, δεν έγιναν και ότι από τις 950 προσλήψεις που "τρέχουν", μόνο 450 ήρθαν στα νοσοκομεία.

Οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς δουλεύουν έναν με ενάμιση μήνα χωρίς ρεπό και μάλιστα τους οφείλονται ρεπό από τα προηγούμενα έτη.

  • Στα περιφερειακά νοσοκομεία υπάρχουν "κλινικές φαντάσματα" χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς, κλινικές που εξυπηρετούνται από ιδιώτες που πληρώνονται με μπλοκάκι.
  • Υπάρχουν ελλείψεις ιατρικών μηχανημάτων, όπως είναι οι αξονικοί τομογράφοι, αλλά και τα μηχανήματα ακτινοθεραπείας για τους καρκινοπαθείς, καθώς και τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς.
  • Η αναμονή στις λίστες για χειρουργείο φτάνει το ένα έτος, λόγω έλλειψης υλικών τα οποία αναγκάζονται να τα δωρίζουν οι ίδιοι οι ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν, όπως συνέβη στο ΑΧΕΠΑ.
Λόγω της υποχρηματοδότησης, στην Κοζάνη οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοραστούν σεντόνια για το νοσοκομείο, στο Κιλκίς ο Δικηγορικός Σύλλογος έκανε έρανο για να αγοραστούν υλικά για το νοσοκομείο και στη Γουμένισσα το προσωπικό του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας αγόρασε γάζες με δικά του λεφτά.
  • Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει πέσει κάτω από το 6% του ΑΕΠ που προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο, φτάνοντας στο 5% γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη λειτουργία τους.
  • 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν κλειστές και ότι υπάρχουν 40 ασθενείς που περιμένουν περισσότερες από πέντε ημέρες για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αν δεν μπουν στην εντατική αμέσως, στο πρώτο 24ωρο τριπλασιάζεται ο κίνδυνος θανάτου."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Όπως καταγγέλει ο ίδιος στα social media η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε «γεια σου κούκλε, τι …