close-up shot of different value euro currency

Από την αρχή ο σχεδιασμός για κοινωνικά επιδόματα, ΕΚΑΣ, προνοιακές παροχές

close-up shot of different value euro currency

Σε πλήρη επανασχεδιασμό των κοινωνικών και προνοιακών παροχών προχωράει η κυβέρνηση με δεδομένο ότι η πίτα του "κοινωνικού πλεονάσματος" μεγάλωσε κατά 246 εκ. ευρώ, ποσό που σταδιακά θα εισπραχθεί από το τίμημα που κατέβαλαν οι νέοι καναλάρχες.

Στο πλαίσιο αυτό επανασχεδιάζεται το newpost.gr αναφέρει ότι και η διατήρηση μέρους του ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους που προβλέπεται ότι θα το χάσουν από το 2017 και μετά, αλλά και η μετατροπή του ΟΓΑ σε οργανισμό που θα χορηγεί όλα τα προνοιακά επιδόματα!

"Αν υπολογίσουμε την παροχή του ΕΚΑΣ που μας υποχρεώνει το μνημόνιο να κόψουμε από το 2017 και για τα επόμενα δύο χρόνια, το τίμημα που κατέβαλαν οι καναλάρχες φθάνει σχεδόν στο μισό της παροχής", σημείωνε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, υπολογίζοντας τις περικοπές των επόμενων χρόνων στα 600 εκ. ευρώ.

Τον επανασχεδιασμό της προνοιακής πολιτικής έχει ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός σε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όσο και με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το πρωί, με το τέλος της διαδικασίας της αδειοδότησης ο πρωθυπουργός έδωσε ουσιαστικά το "πράσινο φως" να προχωρήσει ο πλήρης επανασχεδιασμός των κοινωνικών και προνοιακών παροχών που θα ανακοινώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο, τονίζοντας ότι τα 246 εκ. ευρώ, μέχρι το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για στήριξη ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναφορικά για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θα περιλαμβάνει:

*Τον επανασχεδιασμό των κοινωνικών παροχών και ειδικότερα θα αναφερθεί στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, νέες δράσεις και παροχές για τους νέους και τις μονογονεϊκές οικογένειες που βρίσκονται στην πλέον δυσχερή θέση.

*Τη μετατροπή του ΟΓΑ σε οργανισμό παροχής όλων των προνοιακών επιδομάτων.

*Τον διαχωρισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Οι πλέον αδύναμοι θα λαμβάνουν 100 ευρώ μηνιαίως και οι λιγότερο αδύναμες κατηγορίες (που λαμβάνουν σήμερα περί τα 100 ευρώ) θα διατηρήσουν τα 50 ευρώ του βοηθήματος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …