Νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

dimosiooo=o

Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ αποκτούν νέα οργανογράμματα μέχρι το τέλος του χρόνου και αυτές οι νέες δομές θα αποτελέσουν τον οδηγό των προσλήψεων αι των μετατάξεων χιλιάδων υπαλλήλων.

Στόχος είναι να εντοπιστούν τα κενά και οι ανάγκες σε προσωπικό, ώστε οι προσλήψεις να γίνονται στοχευμένα και οι υπάλληλοι να κατανέμονται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eisodimagr.blogspot.gr, στις υπηρεσίες όπου η εθελοντική κινητικότητα δεν μπορεί να καλύψει κενές θέσεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, θα γίνουν νέες προσλήψεις.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2016-2018 και συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Προτεραιότητα δόθηκε και στην πάταξη της γραφειοκρατίας. Τον Νοέμβριο έρχεται το Μητρώο πολιτών που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2017.

Μια νέα ψηφιακή βάση δεδομένων θα συνδέει όλους τους φορείς του Δημοσίου. Στόχος είναι να αντλούνται αυτόματα οι πληροφορίες και σταδιακά να καταργηθούν τα αντίγραφα των ληξιαρχικών πράξεων, όπως πιστοποιητικά γέννησης, θανάτου, μεταδημότευσης.

Το μητρώο πολιτών θα συμβάλει σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για το Δημόσιο και θα διευκολύνει τη ζωή των πολιτών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …