ΙΝΕ ΓΣΕΕ «Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και της εργασίας: Επιμέρους όψεις και προοπτικές υπέρβασης

ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της διακρατικής ανακήρυξης του έτους 2016 ως έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και έτους Ελλάδας στη Ρωσία, με θέμα: «Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και της εργασίας: Επιμέρους όψεις και προοπτικές υπέρβασης» στην οποία συμμετείχαν: η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων Ρωσίας (ΦΗΠΡ) και Πρύτανης της Ακαδημίας Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων Ρωσίας (ΑΤICO) κ. Κουσμίνα Νίνα, ο  Καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ Μόσχας, κ. Χουμπίεφ Καησίν και η Πρύτανης του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας και Οικονομικών του Αστραχάν κ. Τερέντεβα Ελένα.

Κατά τις εργασίες της συνάντησης, παρουσιάστηκαν από ερευνητές του ΙΝΕ ΓΣΕΕ εισηγήσεις για τα ζητήματα λιτότητας, κρίσης και προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, απασχόλησης και εργασιακών σχέσεων, ατομικών και συλλογικών συμβάσεων, εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και εναλλακτικών προσεγγίσεων και ερμηνειών της ελληνικής κρίσης.

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την ανάπτυξη του επιστημονικού και πολιτικού διαλόγου και την ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Εργασίας και των ρωσικών συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Κουσμίνα Νίνα, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε παρόμοια κοινά καθήκοντα και προβλήματα να αντιμετωπίσουμε θεωρητικά και πρακτικά και πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες. Θέλω να επισημάνω ότι η εμπειρία της Ελλάδας είναι πολύτιμη γι’ αυτό χρειάζεται να συσπειρώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Οι επιπτώσεις στην εργασία στη χώρα μου είναι αντίστοιχες, αλλά σταθήκαμε όρθιοι στη θυελλώδη επίθεση που δεχτήκαμε στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του ο κ. Χουμπίεφ Καησίν, ανέφερε ότι η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας ξεκινά από το 1992, ενώ πρόσθεσε ότι η συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο έτος 2016 το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στις ήδη φιλικές μας σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Έχουμε εκφράσει την επιθυμία μας για τη δημιουργία ενός ελληνο-ρωσικού φόρουμ, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα διαρκές επιστημονικό βήμα ανταλλαγής πληροφόρησης και κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας και ευρύτερα κοινωνικοοικονομικά θέματα».

Το σύνολο των συμμετεχόντων τόνισαν τη θετική τους διάθεση για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές - Δείτε Live

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν συνολικά 42 υποψήφιοι - Καταχειροκροτήθηκε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του …