ΟΙΥΕ: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Μαρινόπουλο

MARINPOYLOSSYGKENTR

«Οποιοιδήποτε επιχειρηματικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί στο λιανεμπόριο τροφίμων που θα υπονομεύουν τη διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας των εργαζομένων, θα μας βρουν απέναντι».

Αυτό διευκρινίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), σε ανακοίνωσή της, η οποία αναφέρει ότι από κοινού με το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στα Τρόφιμα & Σούπερ Μάρκετ, καθώς και τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στις εταιρείες Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία, έγκαιρα, έχει επισημάνει ότι τα βασικά και αποκλειστικά κριτήρια σε ό,τι αφορά το όποιο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ ήταν και εξακολουθούν να είναι: α) Η εξασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην βρεθεί στον δρόμο και β) η πλήρης διασφάλιση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εν γένει εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ανεξαιρέτως.

«Στην κατεύθυνση αυτή, εκτιμούμε ότι, όποια λύση, εφόσον και εάν έχει ως προαπαιτούμενα όλα τα παραπάνω, κινείται σε θετική κατεύθυνση. Δικό μας αποκλειστικό καθήκον είναι να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνον αυτά, μαζί με τα ίδια τα σωματεία και τους εργαζόμενους», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Επίσης, η ΟΙΥΕ υπογραμμίζει ότι σε στενή συνεργασία με τα σωματεία της στον κλάδο και μόλις γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, θα αναλάβει, το αμέσως επόμενο διάστημα, σημαντικές πρωτοβουλίες για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές - Δείτε Live

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν συνολικά 42 υποψήφιοι - Καταχειροκροτήθηκε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του …