Λαϊκό Δημοτικό φροντιστήριο αλληλεγγύης(ΔΩΡΕΑΝ)

frontisthrio

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, απευθύνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών μαθητριών σε όλες τις γειτονιές του με το Κοινωνικό φροντιστήριο, απευθύνει ο Δήμος Πατρέων.

«Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες

Η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει σε αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ο κατάλογος των προβλημάτων ατελείωτος, ανεργία, φτώχεια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, φοροεπιδρομή, περικοπές στους τομείς υγείας –παιδείας –πολιτισμού -αθλητισμού, διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας, τα υπερπληθή τμήματα ανά τάξη, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του (όποιος μπορεί) για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα ‘’Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση’’.

Ιδιαίτερα στο Δήμο μας που έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα (συνολικά 30000 από τους οποίους οι 15638 είναι μακροχρόνια άνεργοι) το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από δομές που λειτούργησαν με τη στήριξη εργατικών σωματείων, της λαϊκής επιτροπής προσφυγικών, φοιτητικών συλλόγων, άλλων φορέων, που λειτούργησαν  δικά τους Φροντιστήρια, σαν έκφραση αλληλεγγύης λαϊκών οικογενειών στον Δήμο μας.  Ευαισθητοποιημένοι καθηγητές επίσης προσέφεραν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου. Η λειτουργία αυτών των δομών  αποτελεί πλέον «θεσμό» για την πόλη μας

Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-17, υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, τη συγκέντρωση και την συμβολή όλων των φορέων στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του «Λαϊκού  Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης».

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς φορείς, εκπολιτιστικούς συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών μαθητριών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών  να γραφτούν στο «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου το επόμενο διάστημα. Άμεσα θα δρομολογηθούν και θα ανακοινωθούν οι τυπικές διαδικασίες συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί:

Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …