Γλίτωσαν(στα λόγια) τον μηδενισμό οι επικουρικές συντάξεις

syntajioyxoi[UNSET]

Η κατακραυγή της κοινωνίας αναδίπλωσε την θρασύτητα του υπουργείου και της κυβέρνησης, όσον αφορά στον μηδενισμό χιλιάδων επικουρικών συντάξεων, λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών  σε τρεις δόσεις, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, να βγαίνει σε δηλώσεις του και να μιλά για αύξηση του αριθμού των δόσεων με χρονικό ορίζοντα το 2018 και δεν θα υπερβαίνει το 10% του νέου μικτού κουρεμένου ποσού της επικουρικής.

Αυτό όμως θα ισχύσει μόνο αν το ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ειδάλλως  δήλωση του αέρα θα είναι...

Παραδείγματα:

  • Συνταξιούχος που κινδύνευε να πάρει 1 ευρώ σύνταξη τον ερχόμενο μήνα, θα έχει τελικά παρακράτηση 7,5 ευρώ. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος του ΙΚΑ είδε τη σύνταξή του να συμπιέζεται στα 75 ευρώ από τα 149. Τα αναδρομικά που όφειλε τα επιστρέψει ήταν 74 ευρώ μηνιαίως. Άρα , θα έβρισκε στο λογαριασμό του 1 ευρώ!
  • Συνταξιούχος του ΙΚΑ με 8.070 ένσημα στην 28η ασφαλιστική κλάση με τεκμαρτό ημερομίσθιο 94,94€,έλαβε επικουρική σύνταξη το 2010, 567€ μικτά και μετά τις περικοπές ελάμβανε 263 €. Μετά τις μειώσεις του Σεπτεμβρίου, λαμβάνει 161 €. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, θα έβρισκε τον Οκτώβριο πιστωμένο στον λογαριασμό του, το ποσό των 34 ευρώ , λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών. Μετά τη θέσπιση πλαφόν 10% θα του παρακρατηθούν 16,1 ευρώ. Δηλαδή θα απαιτηθούν 19 μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή, τον Απρίλιο του 2018.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …