Πλάγια μεν, απόλυση δε, για 2.263 υπαλλήλους Τράπεζας

ΑΠΟΛΥΣΗ

Σε εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας εξόδου προχωρεί η Εθνική Τράπεζα με στόχο να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της από 12.013 άτομα τον περασμένο Ιούνιο σε 9.950 στο τέλος του 2018, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, φέτος αναμένεται να αποχωρήσουν 1.763 άτομα, ενώ οι στόχοι ως το τέλος του προγράμματος είναι ο περιορισμός του προσωπικού σε 10.250 άτομα στο τέλος του 2017 και σε 9.950 στο τέλος του 2018, που σημαίνει ότι αναμένεται να αποχωρήσουν περισσότεροι από 2.263 άτομα, αφού ενδιαμέσως αναμένεται να γίνου προσλήψεις νεώτερων υπαλλήλων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει 118 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έχει εγγραφεί ως πρόβλεψη στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων ήδη από τη φετινή χρήση, ενώ το πλήρες όφελος θα αποτυπωθεί το 2017. Η Εθνική έχει ήδη καλύψει τη δέσμευση του πλάνου αναδιάρθρωσης για περαιτέρω περιορισμό του δικτύου καταστημάτων της στα 540 ως το τέλος του 2017. Στο τέλος Ιουνίου, η τράπεζα διέθετε 524 καταστήματα.

Επίσης, έχει ήδη επιτύχει περιορισμό του κόστους καταθέσεων στην Ελλάδα, που συνάδει με τις προβλέψεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ και ο λόγος δανείων προς καταθέσεις για την εγχώρια δραστηριότητα διαμορφώθηκε στο 90,9%, αισθητά κάτω από τον στόχο για 115% στο τέλος του 2018. Η τράπεζα δεσμεύεται να αποεπενδυθεί από ορισμένες εγχώριες μη τραπεζικές δραστηριότητες (Εθνική Ασφαλιστική ως το τέλος του 2017) και να μειώσει το κόστος καταθέσεων, δέσμευση που υλοποιείται ήδη σύμφωνα με το πλάνο.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες εξωτερικού, η Εθνική δεσμεύεται να περιορίσει περαιτέρω την παρουσία της με πωλήσεις θυγατρικών και κλείσιμο καταστημάτων. Η ΕΤΕ θα προχωρήσει και στη μείωση των επενδύσεων σε μετοχές, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης και υβριδικά ομόλογα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Βάλ’τους Χ» μέσω 3D εικονικής περιήγησης

Η 3D Εικονική Περιήγηση παρέχει λεπτομερείς οπτικές πληροφορίες, είναι το επόμενο βήμα στην οπτική επικοινωνία …