Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα

tsiprasdeth52727

Αντιδράσεις προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ, εμ τις δεσμευσεις, το κοινωνικό πρόσωπο και την αποδοχή της δυσκολίας των χαμηλών στρωμάτων να ανταποκριθούν στην φορολογική πολιτική του.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά το λαϊκισμό, τις αυταπάτες, τα ψέματα και την εξαπάτηση των προηγούμενων ετών, σήμερα ήρθαν τα πυροτεχνήματα ενός κάλπικου εκσυγχρονισμού.

Ο κ. Τσίπρας, αμετανόητος λαϊκιστής, ποτέ δεν πίστεψε στις μεταρρυθμίσεις και ποτέ δεν θα μπορέσει να τις εφαρμόσει.

Η μόνη πολιτική που ξέρει είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους.

Εκφωνώντας μια ομιλία - αγγαρεία ξέχασε την μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους που διαλύει με τη φοροκαταιγίδα, τους συνταξιούχους που γκρεμίζει τη ζωή τους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να τους πει κάτι; Είναι ακριβώς εκείνοι στους οποίους είπε τα πιο μεγάλα, τα πιο προκλητικά ψέματα.

Από λαϊκιστής δεν γίνεσαι εκσυγχρονιστής σε ένα βράδυ.

Όταν και τα αποψινά πυροτεχνήματα σβήσουν, το μαύρο θα επιστρέψει στη χώρα και στις ζωές των Ελλήνων.

Μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση υπάρχει. Αυτή που θα ακουστεί από το ίδιο βήμα σε μία εβδομάδα.

Η συμφωνία αλήθειας και η πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Ο  Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε:

«Οι υποσχέσεις από τη ΔΕΘ του κ. Τσίπρα για ανάπτυξη αφορά μόνο σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους στο μεγάλο κεφάλαιο που θα δουν ξανά τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη δίνοντας και ένα ξεροκόμματο, ένα πιάτο φαΐ στην πιο ακραία φτώχεια» δήλωσε

«Για όλους τους υπόλοιπους για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βασανίζονται, θα εξακολουθούν υπάρχουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα εξακολουθούν να γίνονται μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, θα εξακολουθούν να μπαίνουν λουκέτα και να γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε μικρές επιχειρήσεις, θα συνεχίζεται η άγρια δυσβάσταχτη φορολογία.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ικανοποιεί το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τους εταίρους και συνεχίζει να ματώνει το λαό μας. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο τώρα η λύση είναι ισχυρό ΚΚΕ εργατικό λαϊκό κίνημα ισχυρό έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει ξανά η πραγματική ελπίδα μέσα στο λαό».


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …