Η εξυγίανση της "Μαρινόπουλος" στην τελική ευθεία

marinopoukkkk

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η υπαγωγή του Μαρινόπουλου στις διατάξεις του άρθρου 106β του πτωχευτικού κώδικα που αφορά στην εξυγίανση εταιρείας εν λειτουργία και σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τα στελέχη και οι νομικοί των ομίλων Σκλαβενίτη, Μαρινόπουλου και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να συμπληρώσουν τους σχετικούς φακέλους που πρόκειται να υποβάλουν στο δικαστήριο.

Μάλιστα, και δεδομένου ότι απομένουν μόνο λίγες ημέρες έως την 21η Σεπτεμβρίου, που έχει οριστεί η δικάσιμος για τη Μαρινόπουλος, δεν αποκλείεται η Μαρινόπουλος ΑΕ, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά και των άλλων δύο μερών, να αιτηθεί ολιγοήμερη παράταση, πιθανόν στις 28 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει να εκταμιεύονται τα ποσά που αφορούν την προχρηματοδότηση και κυρίως την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους – άρχισαν να πληρώνονται από την περασμένη Παρασκευή για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου – και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι – εφόσον όλη η δικαστική διαδικασία εξελιχθεί ομαλά, όπως αναμένεται η νέα εταιρεία – με νέο ΑΦΜ – πρόκειται να κάνει επανεκκίνηση από τις αρχές του νέου χρόνου.

Εν τω μεταξύ, στελέχη των τραπεζών σε συνεργασία με στελέχη του ομίλου Σκλαβενίτη έχουν αρχίσει να απευθύνονται σε εκπροσώπους των προμηθευτικών επιχειρήσεων της Μαρινόπουλος ΑΕ ζητώντας τους να συναινέσουν στο «κούρεμα» των απαιτήσεων τους – υπολογίζεται σε περίπου 40%, αν και είναι βέβαιο ότι θα είναι διαφορετικό από εταιρεία σε εταιρεία και το ποσοστό του θα καθοριστεί από διάφορα κριτήρια, όπως, επί παραδείγματι, ο βαθμός εξάρτησης που είχε η προμηθευτική εταιρεία από τη Μαρινόπουλος, φυσικά το ύψος της οφειλής, αλλά και το μέγεθος της επιχείρησης.

Όπως είναι γνωστό, για να βγάλει το δικαστήριο θετική απόφαση για την εξυγίανση της εταιρείας πρέπει οι πιστωτές που θα συναινέσουν να συγκεντρώνουν το 60% των συνολικών οφειλών, συνυπολογιζομένων των τραπεζικών δανείων (εκτός των οφειλών προς τους υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων).

Στην προκειμένη περίπτωση το "CNN Greece" υποστηρίζει ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η γαλλική Carrefour, με την οποία ήταν σε μετοχική συνεργασία η Μαρινόπουλος ως τα μέσα του 2012 και στην οποία όφειλε ακόμη 145 εκατ. ευρώ, διέγραψε τις οφειλές της ελληνικής εταιρείας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …