Μαρτύριο να είσαι εργαζόμενος στη Ντίσνεϋ

disney

Πίσω από τους ήρωες των παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων, που τους αναπαριστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Disneyland, με τα γελαστά πρόσωπα, κρύβεται μία όχι και τόσο ονειρική εργασία, από πλευράς κανόνων, που όσοι δεν τηρήσουν θα χάσουν αμέσως την εργασία τους απομυθοποιώντας το παραμύθι στην κανονική ζωή.

Αρχικά η εξαντλητική εκπαίδευση για να γίνουν πειστικοί στον ρόλο τους και μετά η υπακοή και η μυστικότητα.....

Κανόνας Νο1: Δεν υπάρχει η έκφραση «δεν ξέρω»

Εάν είσαι η Σταχτοπούτα οφείλεις να γνωρίζεις οτιδήποτε σε ρωτήσει ένα παιδάκι και αφορά τον κόσμο της πριγκίπισσας. Οι υπάλληλοι περνάνε από ειδικά σεμινάρια ώστε να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση και σε περίπτωση που αυτό συμβεί πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με το κοντρόλ ώστε να μάθουν την απάντηση στην ερώτηση που τους έγινε.

Κανόνας Νο2: Είσαι ΠΑΝΤΑ ο χαρακτήρας που υποδύεσαι

Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους όνομα ή ακόμα και την δική τους φωνή για οποιαδήποτε λόγο και σε οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει επίσης πάντα να απαντούν στις ερωτήσεις με βάση τον χαρακτήρα που υποδύονται. Εάν ρωτήσεις δηλαδή την Σταχτοπούτα για την Άριελ, δύσκολα θα πάρεις απάντηση.

Κανόνας Νο3: Δεν σκύβουμε ποτέ

Οι υπάλληλοι της Ντίσνεϊ οφείλουν να μαζέψουν ένα σκουπίδι, όταν το εντοπίσουν. Πως όμως θα το κάνουν αυτό; Απαγορεύεται το... σκύψιμο. Για να μαζεύουν τα σκουπίδια μαθαίνουν μία ειδική μανούβρα που τους επιτρέπει να το σηκώσουν με «χάρη».

Κανόνας Νο4: Δεν δείχνουμε ποτέ με ένα δάχτυλο

Εάν ζητήσεις οδηγίες για μία κατεύθυνση ο χαρακτήρας απαγορεύεται να σου δείξει που βρίσκεται αυτό που ψάχνεις με ένα δάχτυλο. Πρέπει να χρησιμοποιήσει είτε ολόκληρο το χέρι, είτε δύο δάχτυλα. Αυτό ισχύει για δύο λόγους. Ο πρώτος πως σε κάποιες χώρες το να δείχνει κάποιος με ένα δάχτυλο θεωρείται αγένεια, ενώ ο δεύτερος ότι, όπως έχουν δείξει έρευνες, τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τις οδηγίες με τον τρόπο της Disney.

Κανόνας Νο5: Δεν φτιάχνουμε φρύδια και νύχια

Οι γυναίκες υπάλληλοι της Disney δεσμεύονται πως δεν θα βγάλουν τα φρύδια τους, αλλά και δεν θα εμφανιστούν με βαμμένα νύχια. Επίσης υπάρχει και όριο για το πόσο μακριά μπορούν να είναι τα νύχια τους, ενώ το ίδιο ισχύει για τους άντρες υπαλλήλους.

Κανόνας Νο6: απαγορεύονται τα τατουάζ

Εάν θέλεις να είσαι πριγκίπισσα ή Βασιλιάς, δεν μπορεί να έχεις ούτε τατουάζ, ούτε και σκουλαρίκια σε κανένα εμφανή σημείο του σώματος σου. Τώρα στα σημεία που δεν φαίνονται...

Κανόνας Νο7: Οι υπογραφές πρέπει να μοιάζουν

Εάν είσαι ο Μίκυ πρέπει να μάθεις να υπογράφεις σαν Μίκυ κι ακριβώς ίδια με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους που υποδύονται το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Η υπογραφή είναι μία, είναι κοινή και πρέπει να ... εφαρμόζεται στην εντέλεια.

Κανόνας Νο8: Τέρμα τα social media

Συνηθίζουμε να ποστάρουμε διάφορα πράγματα για την δουλειά μας στα social media, όμως αυτό απαγορεύεται ρητά για τους υπαλλήλους της Disney. Δεν μπορούν να μοιραστούν καμία λεπτομέρεια της δουλειάς τους, ακόμα κι αν το σχόλιο που σκοπεύουν να κάνουν είναι θετικό.

Επίσης:

  • Δεν είσαι υπάλληλος όταν δουλεύεις για την Disney. Είσαι ηθοποιός.
  • Υπάρχει εξάσκηση για αυτόγραφα. Και είναι αρκετά δύσκολη.
  • Εάν θέλεις να παίξεις έναν χαρακτήρα, πρέπει να του μοιάζεις. Τουλάχιστον στις διαστάσεις του σώματος.
  • Υπάρχουν κανόνες και για τα μούσια. Πρέπει να είναι ξυρισμένοι πάντα.
  • Υπάρχει ο κωδικός V όταν πρόκειται για εμετό (vomit)
  • Τα σκουπίδια είναι ο εχθρός της Disney! Όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να τα σηκώνουν… με ιδιαίτερο τρόπο.
  • Δεν έχουν δικαίωμα να μην είναι ορεξάτοι.
  • Δεν επιτρέπεται κανένας υπάλληλος να έχει το ίδιο μικρό όνομα με έναν άλλον.
  • Δεν επιτρέπεται να φοράνε ότι γυαλιά θέλουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές.
  • Τίποτα δεν υπάρχει έξω από τη Disney. Όταν κάποιος βγάζει το κουστούμι του, δεν έχει δικαίωμα να συζητήσει τίποτα με κανέναν.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …