Αντέξαμε στην κρίση για να μας κλείσετε εσείς κ.Πρωθυπουργέ! (VIDEO)

kanalialoyketo_1

«Εμάς δεν μας κλείνει η κρίση, εμείς αντέξαμε στην κρίση, εμάς μας κλείνετε εσείς με την απόφαση σας για τις τέσσερις άδειες. Δεύτερον για την ΕΡΤ που είπατε, να σας θυμίσω ότι κάναμε αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω, μιλήσατε για νταβατζιλίκια έχοντας απέναντι σας εν δυνάμει άνεργους συνάδελφους και άλλους τόσους που μας ακούν από την Αθήνα. Θέλω να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό επειδή είπατε ότι το τσάμπα πέθανε γιατί δεν λέτε πόσα χρήματα κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια τα κανάλια και πόσα θα χάσουν τώρα με τις ασφαλιστικές εισφορές, την φορολογία. Δώστε μας ένα χρονοδιάγραμμα για την επόμενη ημέρα, για παράδειγμα τη διέξοδο που μπορούσε να μας δοθεί για τις θεματικές άδειες που την βάζετε στο απώτερο μέλλον και αν αυτό το μέλλον θα είναι πριν ή μετά το μαύρο;» ανέφερε η δημοσιογράφος του Star κατά την ερώτηση της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική φόρτιση την οποία έχετε, αλλά επίσης κατανοώ και το γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας είναι ότι πιο πολύτιμο, το οποίο πρέπει όλοι να κατανοήσουμε όμως δεν αφορά μόνο μία συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων αφορά το 1,5 σχεδόν εκατ. ανέργους που έχουμε δυστυχώς παραλάβει από μία καταστροφική πενταετία στη χώρα που εκτόξευσε την ανεργία από το 7% στο 26%. Θέλω να σας επαναλάβω, δεν κλείνει τους σταθμούς σας και δεν ξέρω αν θα κλείσουν κιόλας διότι αν θέλουν μπορούν να εκπέμπουν σε διάφορες άλλες πλατφόρμες αλλά όχι αξιοποιώντας ένα δημόσιο αγαθό, μία δημόσια συχνότητα χωρίς να πληρώνουν. Αυτό που σας κλείνει, αν σας κλείσει είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σας κάνοντας έναν επιχειρηματικό υπολογισμό δεν θέλησαν να μπουν και να αγοράσουν άδειες. Αυτό σας κλείνει», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Ο νόμος αυτός που ψηφίσαμε για τα ΜΜΕ, που ένα σκέλος του ήταν ο διαγωνισμός και η αδειοδότηση, ένα άλλο σκέλος είναι τα νέα ΜΜΕ που νομίμως θα λειτουργούν να έχουν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας αξιοπρεπούς αμοιβής. Όλοι γνωρίζουμε το καθεστώς της γαλέρας που επικρατεί στα ΜΜΕ. Θέλω να πιστέψετε μόνος γνώμονας είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ταυτόχρονα η υπεράσπιση του συμφέροντος των εργαζομένων αλλά δεν μπορεί να ταυτίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα συμφέροντα των εργοδοτών» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …