Εργασία με κίνδυνο σε δημοτικές υπηρεσίες-Η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

poe-ota1

Τη δημοτική Αρχή Λειβαδιάς, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας υπηρεσιών του δήμου, εγκαλεί και φέρνει προ των ευθυνών της. Με ανακοίνωσή της, την καλεί «να υλοποιήσει στο έπακρο κάθε οδηγία του ΣΕΠΕ που διαπίστωσε συνθήκες

Τις  «άθλιες και επικίνδυνες» για την υγεία των εργαζομένων συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου Λειβαδιάς, καταγγέλλει δημόσια η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που επικαλείται τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΣΕΤΕ, καλώντας την να παρέμβει αμέσως και να τηρήσει την εργατική νομοθεσία της ασφάλειας του προσωπικού την ώρα εργασίας του, απειλώντας με κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχει ως εξής:  

"Οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε πολλούς Δήμους είναι άθλιες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Σε ορισμένους ωστόσο Δήμους, όπως αυτός της Λιβαδειάς, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτη, αλαζονική επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η Διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί επιδεικτικά στις υπό προθεσμία οδηγίες που έδωσε μετά από επιτόπιο έλεγχο κλιμάκιο του Σ.Ε.Π.Ε. Πρωτοπορεί, αγνοώντας όχι μόνο τις οδηγίες του Σ.Ε.Π.Ε. αλλά για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων της για τους οποίους έχει την απόλυτη ευθύνη. Αντί η Διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη Ιατρού Εργασίας, επιχειρεί να εμπλακεί και στα εσωτερικά του Συλλόγου γεγονός που τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να επιτρέψει.

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς να προσλάβει άμεσα Ιατρό Εργασίας και να υλοποιήσει στο έπακρο κάθε οδηγία του Σ.Ε.Π.Ε. που διαπίστωσε συνθήκες «άθλιες και επικίνδυνες» για την υγεία των εργαζομένων, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι δεδομένη η άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου προς το αρμόδιο Υπουργείο και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και επιτόπου, στους χώρους εργασίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο.

Και τότε, ο καθένας, θα αναλάβει τις ευθύνες του τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους Δημότες που έχουν καθήκον να εξυπηρετούν!!!"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …