Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

programma-katartisi-600x400

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ενημερώνει τον κλάδο ότι για άλλη μια χρονιά θα υλοποιήσει Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν 1 έως 25 εργαζόμενους, στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα έχουν διάρκεια 32 ωρών και θα πρέπει να υλοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας. Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος μόνο σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης.

Η συμμετοχή του προσωπικού στα προγράμματα δεν επιβαρύνει με κανένα κόστος την επιχείρηση. Το προσωπικό που θα συμμετάσχει θα λάβει επιδότηση έως και 160 ευρώ μικτά.

Τα ακριβή θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, θα ανακοινωθούν εφόσον συγκεντρωθούν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μπορεί να λάβει μέρος το προσωπικό των επιχειρήσεων που:

• Επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και είναι μέλη της ΓΕΠΟΕΤ, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης,

• καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για τα έτη 2013-14,

• απασχολούν από 1 έως 25 εργαζομένους,

• δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ.

Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος Ανεξάρτητοι Εργαζόμενοι, για τους οποίους καταβάλλεται η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ 0,24 και

• οι εργοδότες τους δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών,

• οι εργοδότες τους δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους,

• δεν έχουν σταθερό εργοδότη, λόγω του αντικειμένου απασχόλησής τους.

Τα συνεργαζόμενα με τη ΓΕΠΟΕΤ Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης θα επικοινωνήσουν με τα μέλη για την περαιτέρω ενημέρωσή τους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …