Για δύο χρόνια στο 29% η φορολογία των επιχειρήσεων

forologiaparagrafh194174

"Υπάρχει ένα γενικό φιλοσοφικό ερώτημα. Όλα αυτά είναι αδύνατο αν δεν γίνει φορολογικός συντελεστής των κερδών από 29%, 10%, ή 5%, ή 0. Η απάντηση σε αυτό το φιλοσοφικό ερώτημα είναι σαφής. Δεν θα γίνει 10%, 15%, ή 5%, θα συνεχίσει να είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ήταν στο 28%, έχει γίνει 29%. Αυτός θα είναι ο φορολογικός συντελεστής, τουλάχιστον για το μέλλον που μπορούμε να προβλέψουμε",  ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρξει καμία αλλαγή στη φορολόγηση των επιχειρήσεων τα επόμενα δύο χρόνια.
Παράλληλα συνπλήρωσε πως: "Από εκεί και πέρα όπως εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, είναι μια κατάσταση την οποία προφανώς κάθε βελτίωση είτε βελτίωση των εσόδων από φοροδιαφυγή, είτε βελτίωση από μείωση των πλεονασμάτων ρύθμισης χρέους κλπ, θα οδηγεί βήμα – βήμα σε αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών που είτε στην έμμεση φορολογία, είτε στην άμεση μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικοί."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …