Καθυστέρηση στην προκήρυξη των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

jobsjobs

Χίλιοι νέοι επιστήμονες, υψηλών προσόντων, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης που κληροδότησαν στα Ιδρύματα έξι χρόνια ασφυκτικών μνημονιακών περιορισμών, σε συνδυασμό με τη θεσμική και υλική απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για αναζωογόνηση των ΑΕΙ με νέους επιστήμονες,  η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εξασφάλισε, όπως είχε υποσχεθεί, επιπλέον 500 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ. Οι θέσεις αυτές προστίθενται στις 500 που ήδη έχουν δοθεί στα Ιδρύματα από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παρ’ όλα αυτά, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μόνο 197 από τις 500 θέσεις έχουν προκηρυχθεί από τα Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, από τις 364 θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στα 22 Πανεπιστήμια και τις 136 θέσεις στα 13 ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, βρίσκονται προς δημοσίευση 158 προκηρύξεις για 8 Πανεπιστήμια και 39 προκηρύξεις για 4 ΤΕΙ, αντίστοιχα.

Επισημαίνουμε την αδικαιολόγητη –πλέον- ολιγωρία αρκετών Ιδρυμάτων να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές διαδικασίες και να αποστείλουν στο Υπουργείο τα έγγραφα για τις σχετικές προκηρύξεις. Είναι απορίας άξιον, Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ΑΕΙ -που κατά τα άλλα κόπτονται για τη ακαδημαϊκότητα και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων- να καθυστερούν τόσο πολύ την προκήρυξη των θέσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν θα ανεχτεί αντιπολίτευση στην πλάτη των νέων επιστημόνων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΑΕΙ. Τα Ιδρύματα που δεν προωθούν την πολιτική ανανέωσης του διδακτικού τους προσωπικού και δεν προκηρύσσουν τις εξασφαλισμένες θέσεις, θα εξαιρεθούν από την επόμενη διαδικασία. Οι Σύνοδοι των Πρυτάνεων και των Προέδρων των ΑΕΙ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο |

ΕΦ.ΣΥΝ. Η επιλογή έργων από τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες της European Media Art Platform/EMAP είναι καρπός …