"Βάρος" 1000 ευρώ για μίσθωση-πώληση ακινήτου

enfia-akinita-620x320

Νέα επιβαρύνσεις που φθάνουν τα 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο, θα υποστούν οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μισθώσουν ή να πουλήσουν το ακίνητό τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Καθημερινή".

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, τα παραπάνω προκύπτουν από την προσθήκη τριών επιπλέον εγγράφων και πιστοποιητικών που θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ακίνητο. Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κάθε ακίνητο θα πρέπει να έχει:

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου
Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας
Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται από τους δήμους μέσω της ΔΕΗ).

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο ενεργειακό πιστοποιητικό, εξηγεί η "Καθημερινή", αλλά και στην υποχρέωση προσκόμισης εγγράφου πλήρους αποπληρωμής ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και πιστοποιητικού ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ακινήτων, τα παραπάνω έγγραφα προσθέτουν τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …