Τέλος η αποχή για τον Δικηγορικό κλάδο

dikhgoroi patras

Έχοντας συμπληρώσει 9 μήνες κινητοποιήσεων οι δικηγόροι της χώρας αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους με την μορφή και της στοχευμένης αποχής που ξεκίνησαν το καλοκαίρι ως συνέχεια της συνολικής αποχής τους, με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, να ανακοινώνει την "αναστολή από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου".

Αναλυτικά τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση:

"Η Ολομέλεια αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και ενόψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε, ομόφωνα, να αναστείλει από την ερχόμενη Παρασκευή την στοχευμένη αποχή.

Το Δικηγορικό Σώμα παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.

Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

Επιπλέον ομοφώνως επαναλαμβάνουμε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …