Και σήμερα έξω από το Υπ.Εργασίας οι συνταξιούχοι

syntajioyxoisygkentrvsh

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μειώσει το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων που χορηγούνται στο συγκεκριμένο κλάδο συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να προκαλείται μείωση κατά 21%, ενώ οριοθετείται κατώτατο πλαφόν στα 620 ευρώ μικτά και η μη συνάντησή τους όπως ζητούσαν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οδηγούν και σήμερα τους συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, έξω από το υπουργείο στις 10.30 το πρωί, σε μία προσπάθεια άσκησης πίεσης στον υπουργό να δεχτεί να τους συναντήσει....

Οι συνταξιούχοι ζητούν απαντήσεις για την απόφαση που θα σημάνει ότι θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν έως το 10% από το σύνολο της «οφειλής» τους σε κάθε μία καταβολή σύνταξης που ακολουθεί, κάτι το οποίο δεν αποδέχονται και απαιτούν την ακύρωσή της.

"11.000 συνταξιούχοι θα πληγούν από το μέτρο και η μείωση είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή στην καταβολή του Νοεμβρίου, όταν την ίδια ώρα υπόκεινται και σε αναδρομικές παρακρατήσεις των συντάξεών τους, αφού η παραπάνω περικοπή έχει ως αφετηρία της την 1η Ιουνίου", όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …