Ρύθμιση οφειλών και με προσωρινή ακινησία οχήματος

oaee_building_entrance

Μόνο αν εξοφλούν ή ρυθμίζουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ θα μπορούν να διακόπτουν την ασφάλισή τους όσοι θέτουν σε προσωρινή ακινησία οχήματα δημόσιας χρήσης ή τα έχουναπολέσει λόγω καταστροφής από φυσική ή άλλη αιτία.

Την υποχρέωση προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών που δημοσιεύτηκε και ισχύει άμεσα. Με βάση την απόφαση, οι μεταφορικές επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων μπορούν να θέτουν σε προσωρινή ακινησία, καταθέτοντας άδεια και κρατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τα φορτηγά δημόσιας χρήσης από τρεις μήνες έως τρία έτη οι πρώτες και από τρεις μήνες έως ένα έτος οι δεύτεροι, εξαιρούμενοι από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (εξαιρούνται όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μισθωμένα οχήματα).

Το χρονικό διάστημα εξαίρεσης από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ δεν λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης, ενώ η εξαίρεση από την ασφάλιση κατά τη διάρκεια της προσωρινής ακινησίας θα διακόπτεται στην περίπτωση οφειλέτη που έχει ρυθμίσει τις οφειλές του και χάσει τη ρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της προσωρινής ακινησίας του οχήματος, ο εξαιρούμενος της ασφάλισης δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, εκτός και αν διακόψει την επαγγελματική του δραστηριότητα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …