Από τον τουρισμό η απορρόφηση των περισσότερων θέσεων εργασίας

jobs_img_2

Ο τουρισμός ήταν και φέτος ο κλάδος που κράτησε όρθια την οικονομία και απέτρεψε τη βύθισή της σε μεγαλύτερη ύφεση. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 253.945 νέες θέσεις μισθωτής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, οι 210.226, δηλαδή το 82,8% ήταν σε τουριστικά καταλύματα και στην εστίαση.

Το 2015, μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την οικονομία και τη χώρα, η απασχόληση στον τουρισμό αυξήθηκε κατά 14,8% και οι αμοιβές κατά 13,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 6,5% ή κατά περίπου 753.000. Ωστόσο, η υπερφορολόγηση απειλεί τη σταθερότητα ακόμη και αυτού του κλάδου, ο οποίος στα χρόνια της κρίσης εμφάνισε ισχυρές αντιστάσεις και αύξησε τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου, οι επιχειρήσεις του τομέα επιβαρύνθηκαν σε ετήσια βάση με πρόσθετη φορολογία ύψους 800 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος υποχρεώθηκε να το απορροφήσει, προκειμένου να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς έναντι ανταγωνιστών που λειτουργούν σε ευνοϊκότερα φορολογικά καθεστώτα. Η υπερφορολόγηση και το προσφυγικό αποτελούν για τους παράγοντες της αγοράς τους δύο σημαντικότερους κινδύνους για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη σεζόν.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …